Laadpaal thuis

De voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt langs alle kanten gepromoot!

Maar wat maakt een elektrische wagen zo interessant?

Allereerst is er de positieve impact op het milieu. Een elektrische wagen stoot tijdens zijn levensduur minder C02 uit dan een gewone wagen. Ook wanneer je allerlei factoren zoals de productie, de recyclage en het opwekken van energie mee in rekening brengt.

Opgewekte energie kan aangewend worden om de autobatterij op te laden. Onze laadpalen beschikken over een slimme module die meet of de zonnepanelen opgewekte stroom injecteren naar het straatnet. Indien dit het geval is zal de laadpaal kijken of de wagen nog opgeladen kan worden om deze stroom zelf te benutten.

Binnenkort voegen wij een laadpaal toe aan ons gamma die het mogelijk maakt om de autobatterij te ontladen. Indien de auto dit systeem ondersteunt, kan hij dus functioneren als thuisbatterij. Binnenkort verschijnt hier meer informatie over op onze website.

Een elektrisch voertuig is stil. Een elektromotor werkt geruisloos en levert direct kracht. Je hoeft hierdoor niet te schakelen.

Natuurlijk is er ook het financieel voordeel. Een elektrisch voertuig heeft een lagere kilometerkost dan een auto met benzinemotor. Een elektrische wagen heeft bovendien amper onderhoudskosten aangezien er geen vloeistoffen aanwezig zijn alsook geen motoronderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. De levensduur ligt ook hoger dan deze van een diesel- of benzinevoertuig. Omwille van de positieve impact op het milieu wil de overheid mensen die een elektrische auto aankopen een duwtje in de rug geven. Je wordt minder belast (belasting op inverkeerstelling, verkeersbelasting, voordeel alle aard) dan op een gewone auto. Sommige lokale overheden bieden daarbovenop nog subsidies aan, informeer dus zeker bij jouw gemeente! Voor zelfstandigen is zowel de aankoop van een elektrische auto  als de installatie van een laadpaal (of laadpalen) 200% fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren is de laadpaal 45% aftrekbaar indien: de aankoop en installatie vanaf 1 september 2021 gebeurt, de laadpaal een slimme sturing heeft, wordt bevoorraad met groene stroom en wanneer je zelf de huurder of eigenaar bent van de laadpaal.

Overtuigd van de vele voordelen?
Bekijk dan zeker onze website met meer informatie over laadpalen  https://brever.be/laadpalen/
Momenteel bieden wij laadpalen van EVbox, WallBox en Alfen aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *