Zonnepanelen 2021

Ontvang een premie voor je zonnepanelen

Heb je er al eens over nagedacht dat je dak energie zou kunnen opbrengen? Zonnepanelen produceren namelijk heel wat elektrische energie. Hierdoor daalt de jaarlijkse kost van je energiefactuur, wat goed is voor je portemonnee alsook voor het milieu.

Rendement zonnepanelen

Rendement van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben door de recente veranderingen een negatief imago gekregen. Ondanks deze veranderingen hebben  zonnepanelen een behoorlijk rendement, mede door de Vlaamse investeringspremie. De periode waarin de premie wordt toegekend, loopt van 2021 tot 2024. Het bedrag neemt elk jaar af en wordt telkens op 1 januari vastgelegd. Op dit moment ligt de premie op het hoogste bedrag, namelijk 1.500 euro. De subsidie is er alleen voor bestaande woningen met een bouwaanvraag van voor 2014.

Met de investeringspremie van de Vlaamse overheid hebben ze een behoorlijk rendement. De premie wordt uitbetaald door de netbeheerder Fluvius. Wie nu een doorsnee-installatie van 4 kWp met een kostprijs van 5.500 euro op zijn dak legt, komt uit op een terugverdienperiode van negen jaar en een rendement van 10 procent.

Premie per jaar

Een passend zonnepaneel voor elk project

Samen met jou bekijken wij welk paneel het meest geschikt is voor jouw project. Hierbij houden wij rekening met o.a. esthetische, financiële en infrastructurele behoeftes. Wij werken uitsluitend met kwalitatieve merken, waaronder LG en JaSolar. Deze merken werden zorgvuldig door ons uitgekozen.

Zonnepanelen Kampenhout

Piek Vermogen

Tot 385Wp

Tot 345Wp

Prestaties (Mpp)

-0.36 %/°C

-0.35 %/°C

Garantie

25 jaar productgarantie
25 jaar vermogensgarantie

12 jaar productgarantie
25 jaar vermogensgarantie

Druk belasting  (sneeuw)

6000Pa

5400Pa

Wind belasting

5400Pa

2400Pa

Duurzaam bouwen en vijf jaar geen onroerende voorheffing betalen?

Bouw je huis met een E-peil ≤ 20 en betaal 5 jaar GEEN onroerende voorheffing. Onze duurzame energietechnieken helpen je dit E-peil te behalen!
Dries De Borchgrave
Energie-adviseur

Onze adviseur staat u graag bij met tips en tricks. Aarzel dus niet en neem contact op.
Vindt hier alle mogelijke kortingen op de onroerende voorheffing.

Hoeveel uren scheen de zon afgelopen tijd?

Wij houden voor onze klanten de veranderingen van de zonne-uren bij om een accuraat beeld te vormen. We zien nog steeds een positieve evolutie in het aantal uren zon in vergelijking met de norm. De terugverdientijd van zonnepanelen schommelt rond de 8 jaar en bovendien ontvang je nog een premie voor de installatie ervan.

Grafiek zonne-uren

Bron: KMI

Volg je installatie op de voet via de monitoring.

Onze adviseurs staan u graag vrijblijvend bij met advies en offertes