Ventilatie

Ventileer je woning

Waarom kiezen voor een ventilatie?

Je huis ademt.

Een goede ventilatie is cruciaal voor een gezonde woning en is vergelijkbaar met onze ademhaling. Voldoende ventileren zorgt voor meer zuurstof in de woning, minder stof en vuil, het bevordert de luchtkwaliteit en je gezondheid. Daarnaast zorgt een goede circulatie voor minder vocht, wat schimmelvorming kan voorkomen. Tegenwoordig is ventilatie ook wettelijk verplicht en wordt het vaak gecombineerd met luchtverwarming. Ventileer je woning regelmatig en maak het jezelf comfortabel met de verschillende ventilatiesystemen.

Warmteverliesberekening

Waarom kiezen voor ons?

  • We zorgen voor eerlijk en duidelijk advies
  • We maken zelf ons ventilatielegplan
  • Onze eigen techniekers staan in voor de boringen en het
    plaatsen van de kanalen
  • We verzorgen de opstart, uitleg en inregeling

Wij bieden type D ventilatie aan

Ventilatieysteem C
ventilatie brever

Type C

Bij type C komt de lucht onveranderd binnen, de frisse buitenlucht komt dus aan de oorspronkelijke temperatuur in huis. Bij dit systeem is er een natuurlijke toevoer van nieuwe lucht door ramen of deuren en een mechanische afvoer van de oude lucht doormiddel van ventilatieboxen. De toevoer gebeurd in de droge ruimtes en de afvoer gebeurd in de natte ruimtes zoals in de badkamer, wc of wasplaats. Dit maakt dat het ventilatiesysteem van een type C minder complex is in vergelijking met een type D. Het gebruik van dit type is een goedkopere manier van verluchten in vergelijking met type D, maar energetisch veel minder interessant aangezien bij vriestemperaturen deze koude lucht meteen in huis wordt gezogen.

Type D

De kanalen van een ventilatiesysteem D worden meestal in het plafond, de muur of onder de chape geplaatst. Het toestel zelf wordt doorgaans in een berging of garage geïnstalleerd. Bij dit type is er zowel een mechanische af- als toevoer van lucht. Hierbij wordt de warmte van de afgevoerde lucht afgegeven aan de binnenkomende lucht doormiddel van een warmtewisselaar. De nieuwe lucht wordt via de ventielen in de droge kamers, zoals leefruimte of slaapkamer, ingeblazen. Vermits de toegevoerde lucht voorheen wordt opgewarmd, is er een beperking van warmteverlies. Bij dit soort ventilatie wordt de toegevoerde lucht eerst gefilterd op pollen, stuifmeel en stof. 

Hoe gaan we te werk?

Overtuigd? Dien je aanvraag in en dan doorlopen we samen met jou ons stappenplan.

1

Adviserend bezoek

We luisteren naar uw wensen en gaan samen op zoek naar een passende oplossing.

2

Offerte

We gaan aan de slag met de besproken informatie en stellen een offerte op maat voor.

3

Uitvoering

Ons team maakt er een erezaak van om elk energieproject met de hoogste zorg af te werken.

4

Nazorg

Door een vakkundig onderhoud blijft uw installatie goed werken en worden rendementsverliezen vermeden.