Vlaanderen is energie

Energiepremies 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Gelukkig kan je eveneens in 2020 rekenen op heel wat overheidspremies voor energiebesparende investeringen in je woning.

Ook voor onze warmtepomp-, zonneboiler- en warmtepompboiler-installaties worden premies toegekend! Vergeet deze dus zeker niet aan te vragen. Je kan ons team steeds contacteren voor meer informatie rond subsidies.
Wij goten de premies alvast voor jullie in een handig overzicht.

Investeer je in een zonneboiler dan krijg je 550 euro per vierkante meter terugbetaald (maximaal 2750 € per wooneenheid en maximum 40% van het factuurbedrag). Deze premie is niet cumuleerbaar met de premie voor een warmtepompboiler.

Ook voor warmtepompen krijg je een premie. Bij het plaatsen van een warmtepomp in een gebied zonder aardgasnet of ter volledige vervanging van elektrische verwarming verdubbelt het premiebedrag (Maximale bedragen: 4000 euro geothermisch, 1500 euro lucht-water, 800 euro hybride lucht-water, 300 € lucht-lucht en maximum 40% van het factuurbedrag)

Bij een warmtepompboiler die enkel gebruikt wordt voor de productie van sanitair warm water krijg je een premie van 300 euro (Maximum 40% van het factuurbedrag). Deze premie is niet cumuleerbaar met een zonneboiler en enkel cumuleerbaar met warmtepomp indien de warmtepompboiler eerst geplaatst wordt. Ben je van plan om een warmtepompboiler te laten plaatsen? Wacht dan niet te lang want in 2021 wordt de premie verlaagd naar 200 euro!

  • Je hebt enkel recht op bovenstaande premies wanneer de installatie gebeurt door een
    erkend installateur. Bij Brever beschikken wij over het nodige certificaat
  • Wanneer je in een periode van vijf jaar investeert in minstens drie energiebesparende
    ingrepen heb je recht op de totaalrenovatiebonus
  • Meer info over de overheidspremies kan je terugvinden op www.premiezoeker.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *