zonnepaneel

Hoe zit het nu met de premie voor thuisbatterijen?

Met een thuisbatterij kunnen kleine producenten hun overtollige stroom opslaan en gebruiken wanneer nodig. Er is momenteel een premie voor wie een thuisbatterij koopt of least. Dit is een aantrekkelijke premie, tot 3.200 euro. Per kWh aan (werkelijk) vermogen krijgt u een premie van 250 EUR. Deze premie wordt stelselmatig afgebouwd vanaf 1 april 2021, om volledig uitgedoofd te zijn tegen 31 december 2024. Omdat de prijs voor thuisbatterijen zo snel evolueert wordt de hoogte van de premie ook minstens één keer per jaar geëvalueerd en mogelijk aangepast, zegt minister Demir.

De aankoop van een thuisbatterij blijft zeker nog de moeite. De overtollige opgewekte zonne-energie kan worden opgeslagen en gebruikt worden wanneer nodig. Belangrijk voor de aankoop van een thuisbatterij is vooral dat u een zicht heeft op uw verbruik, zodat u weet hoe groot uw batterij moet zijn en hierbij dus geen onnodige kosten maakt. 

Bedragen premie thuisbatterij

Belangrijk! Om recht te hebben op de subsidies moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u een digitale teller hebben alsook de premie aanvragen binnen de 6 maanden na de datum van de eindfactuur (bij het Vlaamse Energie- en Klimaatmaatschappij) Voor meer informatie rond de voorwaarden alsook de procedure voor de aanvraag van de premie kan u terecht op de website van de Vlaamse Overheid.

Thuisbatterij Brever

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *