Airco zonder buitenunit

Een oplossing voor ieder.

Beschik je niet over de plaats om een buitenunit te plaatsen, maar wil je toch genieten van een koele zomer? Overweeg dan zeker om een airco zonder buitenunit te installeren. Een airco zonder buitenunit is een handig en esthetisch alternatief voor de standaard airco’s.  Daarnaast is het ook mogelijk om de ruimte met dit toestel te verwarmen. Airco’s zonder buitenunit zijn enkel te verkrijgen in een vloermodel. 

Wat is een airco zonder buitenunit?

Bij deze modellen bevinden de binnen- en buitenunit zich in één behuizing. Hierbij wordt slechts één toestel in de woning geïnstalleerd en gebeurd de luchtafvoer via ventilatieroosters. Het toestel kan praktisch in de volledige woning worden geplaatst, op voorwaarde dat het op een buitenmuur kan worden geplaatst . Het is wel belangrijk om te weten dat een airco zonder buitenunit slechts één kamer kan verkoelen, tenzij u meerdere toestellen in de woning plaatst. De toestellen zijn ook wat groter in vergelijking met de traditionele toestellen. 

Airco zonder buitenunit

Hoe werkt het?

Een airco zonder buitenunit is een lucht-lucht toestel, de warme buitenlucht wordt door de unit aangezogen en wordt naar een warmtewisselaar geleid. Hier wordt de warme lucht aan de hand van koelmiddel afgekoeld tot een lagere temperatuur en zo stroomt er koude lucht door de woning. Daarnaast is het ook mogelijk om de ruimte op deze manier te verwarmen. Het is belangrijk dat het toestel rechtstreeks op een buitenmuur wordt geplaatst, vermits de lucht meteen van buiten wordt aangezogen.

Onze adviseurs staan u graag vrijblijvend bij met advies en offertes

Hoe gaan we te werk?

Overtuigd? Dien je aanvraag in en dan doorlopen we samen met jou ons stappenplan.

1

Adviserend bezoek

We luisteren naar uw wensen en gaan samen op zoek naar een passende oplossing.

2

Offerte

We gaan aan de slag met de besproken informatie en stellen een offerte op maat voor.

3

Uitvoering

Ons team maakt er een erezaak van om elk energieproject met de hoogste zorg af te werken.

4

Nazorg

Door een vakkundig onderhoud blijft uw installatie goed werken en worden rendementsverliezen vermeden.